top of page

Over mij

Hilke Haan (1951) -  Geboren en getogen in Nederland.

 

Ik heb verschillende opleidingen gedaan, o.a. aan de Gooische Academie voor Beeldende Kunsten in Laren bij Hans Almekinders en onder het toeziend oog van Peter Boekholt die mij geïnspireerd heeft op het gebied van de klassieken. 

 

Dankzij mijn voorvaderen ben ik gezegend met het nodige creatieve talent. Vanaf 1980 heb ik geschilderd, eerst aquarel en olieverf, daarna gemengde technieken, model en acryl.

 

Op een gegeven moment werd ik geïnspireerd door de klassieken. Ik begon op een fresco achtige manier te schilderen en heb een cursus marmeren gevolgd. 

 

Enkele jaren later werd de accenten, met inspiratie vanuit Heleen Vriezendorp, weer op aquarel en acryl gelegd en ging ik meer geabstraheerd werken.

 

Ik verhuisde naar Zwitserland en daar met meer zonuren gingen mijn kleuren meer veranderen, felle heftige zonnige kleuren werden favoriet, maar ook zachter en harmonieuze is nog terug te vinden.

 

Inmiddels woon ik al ruim 17 jaar in Frankrijk. Zo ook in Frankrijk laat ik mij inspireren en beïnvloeden door de zon, de rust en de muziek. Ik schilder met een zachte romantische hand, maar zeker ook met felle kleuren.

 

Op dit moment werk ik met acryl en rollers, soms de spons en het paletmes. De gelen en blauwen zijn wel steeds terug komende kleuren in mijn werk.

 

Mijn hobbies zijn voornamelijk: schilderen, koken en golfen.

IMG_7719.PNG
bottom of page